Goed voor jezelf zorgen, 25 september 2020

Datum: 25-09-2020
Eind datum:
Doelgroep: Iedereen die werkzaam is in het onderwijs en (wel eens) stress ervaart
Duur: 6 uur
Categorie: Gezondheid
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met CSW
Prijs: 250 euro
Aantal plaatsen beschikbaar: 1
Goed voor jezelf zorgen, 25 september 2020

Expertise cursusleider

Tanja de Waard werkt ruim 20 jaar als gezondheidszorgpsycholoog. Sinds 2002 werkt ze in een samenwerkingsverband van vrijgevestigde psychologen in Middelburg. Hier levert ze zorg op maat voor de cliënten. Samen met de cliënt optrekken als team, om middels betrokkenheid, echte aandacht en uitwisseling van kennis en vaardigheden bij te dragen aan het welbevinden van de client, zijn belangrijke richtlijnen in haar werk. Hierbij maakt Tanja gebruik van verschillende, wetenschappelijk onderzochte, psychologische behandeltechnieken.

Naast haar werk in de Basis GGZ verzorgt Tanja professionaliseringsactiviteiten op het raakvlak van persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, onder meer voor CSW.

Lees meer

Situatie

Onze breinen zitten zo in elkaar dat wij direct reageren op allerlei prikkels en dat wij onbewust voortdurend de inschatting maken dat iets ons bedreigt. Zo zijn wij ontworpen, dat is goed voor onze overleving. Daarnaast hebben wij mensen de pech dat wij wezens zijn, die beschikken over taal. Deze taal waarschuwt ons, in de vorm van gedachten, ook nog eens de hele tijd voor alle bedreigingen, die al zijn geweest, of mogelijk nog komen gaan. De hoeveelheid waarschuwingen, die wij op een dag te verwerken krijgen, is enorm, met als resultaat dat we de hele dag alert zijn en een speelbal worden van prikkels en gedachten.

Veel psychische en lichamelijke klachten komen voort uit het ten onder gaan aan prikkels, signalen en verleidingen. Dit heeft wetenschappers er toe aangezet onderzoek te doen naar hetgeen ons tegenwicht biedt.
Wat helpt ons een rustiger, vrolijker leven te leiden, waar we zelf meer richting aan kunnen geven?

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

Op deze dag nemen we een aantal van die helpende factoren onder de loep.
Wat aan bod komt:

· Keuzes maken als er zóveel te kiezen is

· Het toverwoord: Aandacht

· Ach, het zijn maar gedachten

· Wees je eigen beste vriend

· Gedragsverandering in kabouterstapjes

Lees meer

Doel van deze cursus

Deze dag vindt plaats in een ontspannen sfeer. We laten ons verwennen met rust, buitenlucht en lekker eten. Aan het eind van de dag ben je op de hoogte van nieuwe wetenschappelijke inzichten over het omgaan met stress en heb je actief ervaring opgedaan met de verschillende onderwerpen. Je krijgt concrete gereedschappen om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Het doel is dat je opgeladen en geïnspireerd weer naar huis gaat!

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Geen

Lees meer

Overige

Cursusdatum: Vrijdag 25 september 2020 (was:15 mei 2020)

Tijd: van 9.30 - 16.30 uur

Plaats: 't Hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21, Kloetinge
Kosten: 250 euro  per persoon, inclusief catering


Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2020 via www.zeeprof.nl


Vragen?
Neem contact op met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf
T: 06 46 24 36 98
M: info@zeeprof.nl

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht