Save the date! woensdag 9 oktober Zeeuwse Onderwijsdag!

Op woensdag 9 oktober vindt de Zeeuwse Onderwijsdag plaats. Een jaarlijks evenement dat je niet mag missen. Plaats: Hotel Van der Valk in Middelburg. De Zeeuwse Onderwijsdag richt zich dit jaar op docenten en leidinggevenden uit het vo, mbo en hbo. Na de zomervakantie stuurt de voorbereidingsgroep  het programma naar de scholen en start de inschrijving. Natuurlijk is ook ZeeProf vertegenwoordigd.

Voor docenten, mentoren een leerjarencoördiantoren. Jacqueline Wierstra, van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee, verzorgt op ons verzoek een sessie over "De mentorcoach! Naar een andere invulling van het mentoraat". Zij laat zien hoe een onderzoek in de praktijk, op haar school heeft geleid tot een onderwijsvernieuwing. Samen met je team werken aan een andere invulling van het mentoraat. Waarom doe je dat, hoe doe je dat en wat merken de leerlingen ervan? Ervaar zelf eens wat een mentorcoach doet en welke doelen daarmee bereikt kunnen worden in het leerproces en het welbevinden van onze leerlingen. Een onderwijsvernieuwing, die nog steeds verder wordt ontwikkeld en binnenkort ook in andere leerjaren dan de brugklas zal worden ingevoerd. Een interactieve workshop onder leiding van een enthousiaste en bevlogen leerling coördinaror.

En: de DCO Projectgroep Professionele Cultuur, waarin vertegenwoordigers zitten van ZeeProf, ZAOS, scholen voor VO, HZ en Scalda, biedt twee sessies aan voor leidinggevenden, HRM-medewerkers en leden van onderwijsteams over "Leidinggeven aan een leercultuur en onderzoeksmatig werken". Patrick van Schaik en Anje Ros zullen de sessies inleiden. Patrick is docent, onderwijskundige en onderzoeker. Anje is als lector "leren en innoveren" verbonden aan de Fontys Hogescholen.  Ook in deze sessies gaan de deelnemers zelf aan de slag.

Na de zomervakantie ontvangen de scholen van de voorbereidingscommissie Zeeuwse Onderwijsdag een mail met een link naar het totale programma en een link om in te schrijven voor één of meerdere workshops.