Minor D&P-presentaties: verrassend, gevarieerd en creatief


Verrassend, gevarieerd en bijzonder creatief, dat waren de eindpresentaties van de tweede groep D&P-geslaagden, die zichtbaar genieten van dit prachtige vmbo-vak.“Het leven zelf zit erin”, zo verwoordde een van de deelnemers het, “en alle puzzelstukjes bij elkaar maken een mooi plaatje van jezelf”.


De toehoorders, waaronder alle medecursisten, hoofddocent Eline Westmaas, Fontysafgevaardigde Paul Dirckx en Hanna van Boven en Marion Dronkers van ZeeProf werden getrakteerd op achtereenvolgens:
Een buitenlocatiefilm van Kees, een interactieve Kahootquiz van ‘zuchten en steunende’ Gijs,  een labyrint aan plaatjes van ‘beelddenker’ Bert, een poëtische voordracht van ‘Meet myself en D&P’-podiumteiger Bella en een filmcollage van ‘Be Proud’ Annelies (die stiekem heel veel vastgelegd had met haar mobieltje).

Vervolgens liet Adwin via een portofoonopdracht voelen en zien dat het bij D&P gaat om goede communicatie, op hetzelfde kanaal zitten en samenwerking. Marjoke zette haar fotografietalent in met een groepswedstrijd D&P- fotocollagepuzzel, waarna Walther zichzelf en de toehoorders verbaasde met een op de wijze van ‘Proud Mary’ gezongen hartenkreet “In m’n hoofd heeft het gemaald, maar m’n Minor heb ik gehaald!”


Collega’s Petula & Bianca maakten met een grote ‘duurzame Dixie-vakantiekoffer’ inzichtelijk, wat ze meenemen van de cursus en dus aan de vakantiewaslijn hangen en wat niet (het jammerlijk ‘mislukte’ Robothondje van Petula vond dus een smartelijk einde in de vuilniszak…). Eric liet met een bobbaanfilmpje zien dat er dit jaar veel gebeurd is, maar dat hij uiteindelijk z’n comfortzone verruimd heeft. Voor Helbertijn kwam het tijdstip van de cursus niet echt goed uit. Via opdrachten, codes, en cijferslotjes toonde ze, hoe het haar toch gelukt is ‘en dat we het voor de kinderen doen’.


‘3D-Caroline’ ontpopte zich als rasechte cabaretière met haar film (ja echt!) en komisch commentaar. Onder het mom van ‘Je moet het vieren’ trakteerde ze iedereen op mini-ijskoelertjes met “champagne”. Hester, die geen D&P-docent is, volgde deze cursus voor haar eigen ontwikkeling en liet ons met een ‘duurzame collage’ zien dat haar hart bij LOB ligt.


‘Perfectionistiche Petra’ legde de complete cursus, inclusief alle modules, voor ons uit via een lokaalbrede rode draad. Zij heeft gedurende de cursus ontdekt dat het technische aspect van D&P haar erg aanspreekt.
Renate & Dunja sloten de presentaties “Tots op…” tenslotte af met de film “Look at where you came from and be proud of your progress”. Daarin was prachtig te zien hoe zij alle lesstof direct vertaald hebben naar de praktijk op hun school en wat dat opgeleverd heeft voor de leerlingen. Een geweldig
visitekaartje voor het vak D&P en het vmbo!