ZeeProf in de media

Hoe Zeeprof strategische professionalisering stimuleert en faciliteert

Voor kleine scholen die in een krimpregio gevestigd zijn, is het dikwijls lastig een goed en betaalbaar professionaliseringsbeleid op te zetten. Samenwerken met andere scholen in de regio is dan een oplossing. Er duikt dan wel een ander probleem op: hoe zorg je ervoor dat het professionaliseringsaanbod strookt met je eigen strategisch beleid en in het verlengde daarvan je hrm? In Zeeland lijken ze hiervoor met het samenwerkingsplatform ZeeProf een oplossing te hebben gevonden.

M. Laman, 2017. Hoe Zeeprof strategische professionalisering stimuleert en faciliteert. De Nieuwe Meso, 2017 (3): 90-94.

Geïnteresseerd in dit artikel? We sturen het u graag toe. Mail "Artikel DNM" naar info@zeeprof.nl

Conciërge 2.0 weet meer dan conciërge van vroeger

Het is een vaste waarde op elke middelbare school: de conciërge. De man of vrouw die oplet of alles wel schoon is, die koffieapparaten bijvult en een oogje in het zeil houdt. Maar ook het werk van de conciërge verandert en dus kregen dinsdag tachtig Zeeuwse conciërges in Middelburg hun diploma voor conciërge 2.0.

M. de Nobel, 2017. Conciërge 2.0 weet meer dan conciërge van vroeger. Omroep Zeeland, 6 juni 2017, 18.39 uur

Bekijk hier het hele artikel.

Interview met Hanna van Boven, coördinator ZeeProf over de opleiding Conciërge 2.0

Tevreden en vrolijk werd de coördinator van ZeeProf Hanna van Boven door de start op 8 december, van de eerste groep conciërges aan de opleiding Succesvol werken in het onderwijs. De komende twee jaar worden totaal zesentachtig medewerkers van acht Zeeuwse scholen door het FiAC opgeleid. “Dit is echt het moment om te beginnen, de behoefte onder scholen is zo groot.”

J. Heggers, 2015. FiAC start opleiding Conciërge 2.0. Schoolfacilities, 2015 (4): 30-31.

Lees hier het hele artikel