Authentiek presenteren, start 1 maart 2023

Datum: 01-03-2023
Eind datum:
Doelgroep: Iedereen in het onderwijs die wel eens moet spreken (voor leerlingen, ouders, collega’s etc.) en zich meer ontspannen wil voelen in die zichtbaarheid
Duur: 9 uur
Categorie: Persoonlijke coaching/begeleiding
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met Presently coaching & training
Prijs: tussen € 399 en € 499 (afhankelijk van aantal deelnemers)
Aantal plaatsen beschikbaar: 10
Authentiek presenteren, start 1 maart 2023

Expertise cursusleider

Esther van de Vreede, eigenaar en presentatiecoach- en trainer bij Presently coaching & training is opgeleid tot presentatiecoach- en trainer en helpt professionals ontspannen in zichtbaarheid bij het spreken.
Esther werkt daarnaast als leidinggevende bij een Zeeuwse gemeente. 

In mijn training staat het bieden van een veilige omgeving centraal. Oefenen in zichtbaarheid is kwetsbaar en vraagt om een stap buiten je comfortzone, want dat is waar de groei te vinden is. Naast veiligheid is ook plezier en humor voor mij van belang, want het mag ook gewoon leuk zijn! En ik beloof je dat het écht leuk is!

Lees meer

Situatie

Voor een groep staan ben je waarschijnlijk wel gewend in het onderwijs.Toch is het spreken voor collega’s, het management of een groep ouders heel andere koek. Je vindt dit spreken lastiger, omdat het anders is dan de wisselwerking met bijvoorbeeld leerlingen in een klas. En het is een ware zoektocht voor je, hoe je je verhaal het beste op kunt bouwen of hoe je om kunt gaan met het ongemakkelijke gevoel an in de spotlights staan. Je ervaart daardoor spanning, die zich fysiek of mentaal uit.

Hoe kun je nu meer ontspannen spreken? Spreken als jezelf, zoals je dat ook in een normaal gesprek kunt? Vertrouwen op de kennis in je hoofd en loskomen van briefjes, powerpoints en andere hulpmiddelen die je in de greep houden? Hoe kun je je verhaal boeiender maken, zodat je publiek écht naar je luistert?

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

Tijdens deze training gaan we aan de slag met de volgende onderwerpen:
- Omgaan met zichtbaarheid
- Een krachtig verhaal
- ‘Vanzelfsprekend spreken’ – spreken zonder houvast en vanuit authenticiteit
- Houding, adem & visuele hulpmiddelen
- Maar vooral… doen! Veel spreken dus!

Samenvallen met jezelf

 

Lees meer

Doel van deze cursus

Na afronding van deze training zul je merken dat je gegroeid bent in de drie pijlers die zorgen voor authenticiteit bij het spreken. Voor authentiek spreken heb je namelijk het volgende nodig:

- De verbinding met je verhaal;
- De verbinding met jezelf;
- De verbinding met je publiek

Door een goed verhaal op zak te hebben, dat past bij jou en bij de kennis die je hebt, zal spreken je als vanzelf gemakkelijker af gaan.
Daarnaast is het van belang in verbinding te zijn met jezelf. Je zult beter in staat zijn passende ruimte in te nemen, zonder jezelf kleiner of juist groter te maken. Eventuele spanning kun je beter dragen en je bent in staat jezelf terug te halen als spanning of ongemak je toch even overspoeld.
Tot slot weet je hoe je verbinding kunt maken met je publiek. Niet alleen door letterlijk verbaal contact met hen te maken, maar juist ook door non-verbale communicatie.


Het resultaat is, dat je meer ontspannen zal gaan spreken, omdat je niet meer een ‘act’ op hoeft te voeren, maar jezelf kan en mag zijn, ook voor een groep.

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Certificaat, bewijs van deelname

Lees meer

Overige

Cursusdatums:
Woensdag 1 maart van 9.00 - 16.00 uur, inclusief maaltijd
Woensdag 15 maart van 13.00 - 16.00 uur

Cursusplaats: Goes

Contacturen: 9 uur
Studiebelastingsuren: 2 uur (voorbereiding presentatie dagdeel 3)

Voor verdere vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met de trainer, Esther van de Vreede, via info@presentlycoaching.nl

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf via info@zeeprof.nl

Uiterlijk inschrijven tot: 7 februari 2022

 

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht