Rouw in de klas, 3 en 4 juni 2024

Datum: 03-06-2024
Eind datum:
Doelgroep: Personeel scholen
Duur: 16 uur
Categorie: Persoonlijke coaching/begeleiding
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met HZ University of Applied Sciences
Prijs: 750 euro, inclusief overnachting, catering en literatuur
Aantal plaatsen beschikbaar: 5
Rouw in de klas, 3 en 4 juni 2024

Expertise cursusleider

Luuc Smit is Hogeschool docent aan de HZ University of Applied Siences voor het vak psychotrauma en verliesverwerking. Daarnaast heeft hij een praktijk voor hulpverlening en haptonomie. Luuc heeft 40 jaar praktijkervaring in de hulpverlening. Hij was o.a. directeur van Slachtofferhulp Zeeland, hoofd jeugdreclassering/-bescherming en hoofd van de afdeling gedragsdeskundigen.


Kristel Boonstra is Hogeschool docent aan de HZ University of Applied Sciences bij de opleidingen Pedagogiek en Social Work, waarbij ze onder andere de lessen psychotrauma en Rouw en verlies verzorgt.  Daarnaast heeft ze een praktijk voor begeleiding bij rouw en verlies. Kristel heeft ruim 20 jaar praktijkervaring in het onderwijs. Ze heeft 15 jaar lesgegeven in het basisonderwijs in zowel Vlissingen als Rotterdam. Daarnaast heeft ze haar master Pedagogiek en is ze sinds 10 jaar werkzaam op de HZ.

Lees meer

Situatie

Mensen die met kinderen/jongeren werken kunnen over het algemeen heel goed gesprekken met hen voeren, zeker zolang het over onderwerpen gaat waar ze verstand van hebben. Gaat het over rouw en verlies dan wordt het voor veel mensen toch al lastiger. In deze tweedaagse wordt aandacht besteed aan de verschillende vragen die er zijn als het gaat om rouw en verlies.

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

In deze tweedaagse wordt aandacht besteed aan de verschillende vragen die er zijn als het gaat om rouw en verlies. Op basis van een theoretische onderbouwing zijn presentaties opgezet over verschillende onderwerpen. Er zijn activiteiten uitgewerkt die ervoor kunnen zorgen dat de deelnemers aan de tweedaagse meer ervaring opdoen met het onderwerp en handvaten krijgen aangereikt voor in de praktijk.

 

Lees meer

Doel van deze cursus

Verlies en verdriet horen bij het leven. Je kan een leerling begleiden bij rouw en verlies en helpen om te gaan met een overlijden, scheiding, ziekte of zelfdoding.
Zo kun je meer voor hen betekenen!


 

 

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Na afronding van de scholing ontvang je een certificaat

Lees meer

Overige

 

  • Cursusdatum: Maandag 3 dinsdag 4 juni 2024
  • Trainers: Luuc Smit en Kristel Boonstra
  • Plaats: Hotel de Zeeuwse Stromen, Renesse
  • Contacturen: 16
  • Prijs: 750 euro, inclusief koffie/thee, diner, overnachting op een 1-persoonskamer, ontbijt, twee maal lunch en inclusief literatuur
  • Maximaal aantal deelnemers: 18
  • Uiterlijke inschrijfdatum/uitschrijfdatum: 13 mei 2024


Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met de trainer, Luuc Smit, via HZ University of Applied Sciences: l.smit@hz.nl

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf via info@zeeprof.nl

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht