Storytelling in het onderwijs, 12 april 2023

Datum: 12-04-2023
Eind datum:
Doelgroep: Onderwijspersoneel dat graag boeiender en persoonlijker willen leren vertellen, zodat de boodschap echt overkomt
Duur: 6 uur
Categorie: Persoonlijke coaching/begeleiding
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met Presently coaching & training
Prijs: Tussen € 299 en € 349 (afhankelijk van aantal deelnemers)
Aantal plaatsen beschikbaar: 12
Storytelling in het onderwijs, 12 april 2023

Expertise cursusleider

Esther van de Vreede, eigenaar en presentatiecoach- en trainer bij Presently coaching & training is opgeleid tot presentatiecoach- en trainer en helpt professionals ontspannen in zichtbaarheid bij het spreken.
Esther werkt daarnaast als leidinggevende bij een Zeeuwse gemeente. 

In mijn training staat het bieden van een veilige omgeving centraal. Oefenen in zichtbaarheid is kwetsbaar en vraagt om een stap buiten je comfortzone, want dat is waar de groei te vinden is. Naast veiligheid is ook plezier en humor voor mij van belang, want het mag ook gewoon leuk zijn! En ik beloof je dat het écht leuk is!

Lees meer

Situatie

We communiceren heel wat af de hele dag door, maar vragen ons soms af of anderen het wel zo boeiend vinden wat wij te vertellen hebben. Je ziet je leerlingen afdwalen als de lesstof te ‘droog’ word. Of je probeert anderen te overtuigen, maar hebt het idee dat je de juiste woorden niet kunt vinden.Wat je vertelt blijft abstract, wat vaag en onpersoonlijk.

Hoe kun je je boodschap boeiender maken? Hoe kun je verhalen – groot en klein – inzetten om meer binnen te komen bij een ander? Hoe kun je niet alleen droge feiten overbrengen, maar deze feiten ook betekenis geven, zodat ze gaan leven? Hoe kun je aan een ander overbrengen wat kenmerkend is voor jouw school, opleiding, organisatie, vakgebied, etc? Als dit vragen zijn die je bezighouden, dan is een training storytelling wat voor jou!

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Wat is een verhaal? Wat is een goed verhaal? En wat roepen goede verhalen op?
- Welke verhalen heb jij? Je zult misschien denken; ik heb er niet zoveel, maar
   tijdens deze training gaan we ze naar boven halen, en het zullen er meer zijn dan
   je denkt!
- Hoe kun je verhalen inzetten?
- Maar we gaan vooral ook verhalen vertellen, deze betekenis geven en zelf ervaren
  wat de kracht van verhalen is.
Lees meer

Doel van deze cursus

Verhalen vertellen deed je waarschijnlijk al, maar na deze training zul je in staat zijn verhalen bewuster in te zetten. Je zult merken welke verhalen tot de verbeelding spreken, inzicht geven en zorgen voor verbinding.
Je bent in staat verhalen bij jezelf te vinden, of in je omgeving op te pikken die je kunt inzetten. Je bent je ook bewust waarvoor je die verhalen kunt inzetten. En doordat we tijdens de training vooral ook oefenen en elkaar verhalen gaan vertellen, werk je direct ook aan je communicatieve vaardigheden.
Of je nu voor de klas staat of een andere functie hebt binnen het onderwijs: je bent in staat je boodschap boeiender en persoonlijker te maken!

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Certificaat, bewijs van deelname

Lees meer

Overige

Cursusdatum:
Woensdag 12 april van 9.00 - 16.00, inclusief maaltijd

Cursusplaats: Goes

Contacturen: 6 uur

Voor verdere vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met de trainer, Esther van de Vreede, via info@presentlycoaching.nl

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf via info@zeeprof.nl

Uiterlijk inschrijven tot: dinsdag 21 maart

 

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht