Zelfzorgdag voor iedereen in het onderwijs, 14 oktober 2022 (30 september = vol)

Datum: 14-10-2022
Eind datum:
Doelgroep: Iedereen die werkzaam is in het onderwijs en (weleens) stress ervaart
Duur: 6 uur
Categorie: Gezondheid
Initiatief: ZeeProf
Prijs: 300 euro
Aantal plaatsen beschikbaar: 2
Zelfzorgdag voor iedereen in het onderwijs, 14 oktober 2022 (30 september = vol)

Expertise cursusleider

Tanja de Waard werkt ruim 20 jaar als gezondheidszorgpsycholoog. Sinds 2002 werkt ze in een samenwerkingsverband van vrijgevestigde psychologen in Middelburg. Hier levert ze zorg op maat voor de cliënten. Samen met de cliënt optrekken als team, om middels betrokkenheid, echte aandacht en uitwisseling van kennis en vaardigheden bij te dragen aan het welbevinden van de client, zijn belangrijke richtlijnen in haar werk. Hierbij maakt Tanja gebruik van verschillende, wetenschappelijk onderzochte, psychologische behandeltechnieken.

Naast haar werk in de Basis GGZ verzorgt Tanja professionaliseringsactiviteiten op het raakvlak van persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, onder meer voor CSW.

Lees meer

Situatie

De zelfzorgdag biedt een overzicht van wetenschappelijke inzichten omtrent goede zelfzorg, verbetering van psychische flexibiliteit en preventie van psychische klachten. De dag is grotendeels gestoeld op elementen uit de Acceptance And Commitment Therapy (ACT).
ACT behoort tot de derde generatie gedragstherapie en is een wetenschappelijk onderbouwd model. Er wordt zowel theoretisch als ervaringsgericht gewerkt.

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

Onze breinen zitten zo in elkaar dat wij direct reageren op allerlei prikkels en dat wij onbewust voortdurend de inschatting maken dat iets ons bedreigt. Zo zijn wij ontworpen, dat is goed voor onze overleving. Daarnaast hebben wij mensen de pech dat wij wezens zijn, die beschikken over taal. Deze taal waarschuwt ons, in de vorm van gedachten, ook nog eens de hele tijd voor alle bedreigingen, die al zijn geweest, of mogelijk nog komen gaan. De hoeveelheid waarschuwingen, die wij op een dag te verwerken krijgen, is enorm, met als resultaat dat we de hele dag alert zijn en een speelbal worden van prikkels en gedachten.

Veel psychische en lichamelijke klachten komen voort uit het ten onder gaan aan prikkels, signalen en verleidingen. Dit heeft wetenschappers er toe aangezet onderzoek te doen naar hetgeen ons tegenwicht biedt.
Wat helpt ons een rustiger, vrolijker leven te leiden, waar we zelf meer richting aan kunnen geven?
Tijdens de zelfzorgdag nemen we een aantal van die helpende factoren onder de loep.

Wat aan bod komt:

· Keuzes maken als er zóveel te kiezen is
· Het toverwoord: Aandacht
· Ach, het zijn maar gedachten
· Wees je eigen beste vriend
· Gedragsverandering in kabouterstapjes

Lees meer

Doel van deze cursus

De zelfzorgdag vindt plaats in een ontspannen sfeer. We laten ons verwennen met rust, buitenlucht en lekker eten. Aan het eind van de dag ben je op de hoogte van nieuwe wetenschappelijke inzichten over het omgaan met stress en heb je actief ervaring opgedaan met de verschillende onderwerpen. Je krijgt concrete gereedschappen om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Het doel is dat je opgeladen en geïnspireerd weer naar huis gaat!


 

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Certificaat

Lees meer

Overige

Cursusdatum:
Vrijdag 14 oktober 2022


Tijd:
van 9.30 - 16.30 uur

Plaats:
't Hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21, Kloetinge

Kosten:
300 euro  per persoon, inclusief catering

Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je terecht bij de cursusleider, Tanja de Waard, via tdewaard@zeelandnet.nl


Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf, via  info@zeeprof.nl

Uiterlijk inschrijfdatum: 22 september 2022Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht