Roadmap to a Happy (school)Life, start 8 maart 2023

Datum: 08-03-2023
Eind datum:
Doelgroep: Schoolmedewerkers uit het PO, VO, MBO en HBO
Duur: 15 uur
Categorie: Gezondheid
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met Haitske van de Sande (Onderwijs)NLP Training & Coaching
Prijs: € 499
Aantal plaatsen beschikbaar: 12
Roadmap to a Happy (school)Life, start 8 maart 2023

Expertise cursusleider

(NLP) trainer & coach, docente & leerlingbegeleider Haitske van de Sande is een enthousiaste, energieke, gedreven en passievolle duizendpoot!


Na bij Impact Opleidingen & Joost van der Leij de (ABC) NLP Practitioner, (ABC) NLP Master Practitioner & NLP Post Masters gevolgd te hebben, heeft Haitske haar NLP Train de Trainer diploma gehaald bij Response Instituut.


Naast het behalen van de reguliere NLP-diploma’s bij de Society, NVNLP en IANLP, heeft Haitske ook een extra opleiding tot NLP Coach gevolgd & de internationale training Post Master Teaching Excellence van Kate Benson.


Door overal met een open mind de beste NLP-technieken, theorie en interventies te hebben geleerd en geïntegreerd heeft Haitske nu een schat aan kennis en ervaring die ze inzet als docente Engels, leerlingbegeleider, (NLP)coach & mentor bij middelbare scholieren op CSW Van de Perre.  Daarnaast traint en coacht zij docenten en medewerkers die werkzaam zijn in het onderwijs.


Naast het enthousiast lesgeven in het VO, en eerder ook op het MBO Toerisme en Recreatie, heeft Haitske een grote passie voor internationalisering en wereldburgerschap in en buiten de klas. Het trainen van docententeams en het begeleiden van (management) adviestrajecten voor Globi op middelbare scholen in heel Nederland op het gebied van Internationalisering en wereldburgerschap, is voor Haitske 'best best of both worlds'.

Lees meer

Situatie

Burn-out, bored-out of time-out... Aan geen van deze termen wil je je hoofd stoten. Toch wordt er van onderwijsprofessionals zoals jij en ik meer en meer gevraagd in het steeds dynamischer en digitaler wordend onderwijswerkveld.
24/7 wordt er een beroep op je gedaan en worden er vragen aan je gesteld. De verwachtingen van het schoolmanagement, ouders, leerlingen en de maatschappij lijken soms eindeloos. "The sky is the limit".
Je herkent je in één of meerdere van deze punten:
•    Burn-out
•    Bored-out
•    Geen nee kunnen zeggen
•    Niet goed weten waar je grenzen liggen
•    Overprikkeling door hoogsensitiviteit
•    Altijd druk ervaren
•    Slecht slapen
•    Faalangstig
•    Je niet goed genoeg voelen
•    Onzekerheid en/of negatief zelfbeeld
•    Niet jezelf kunnen/durven zijn
•    Negatieve gevoelens ervaren
•    Last hebben van groepsdruk
•    Pleasegedrag vertonen

Je kunt je de reden(en) waarom je met passie en volle overtuiging in het onderwijs wilde werken nog maar sporadisch voor de geest halen. Je batterij moet steeds langer aan de oplader om je leerlingen of studenten energiek mee te nemen in wat jij ze graag wilt meegeven in hun schoolcarrière.

Je hebt het gevoel dat de bergen die je moet verzetten steeds hoger worden en dat je rugzak tijdens de beklimming steeds zwaarder aanvoelt. Je raakt jezelf en het overzicht kwijt en het pad naar de top van de berg, waar je persoonlijke en professionele doelen liggen, verdwijnt steeds meer in de wolken.

Tijdens de ‘Roadmap to a Happy (school)life’ training, ga je op pad naar de wereld van het denken, het gevoel en het gedrag wat hieruit voortkomt. Je gaat op zoek naar de onderliggende redenen waarom je dingen, die niet altijd efficient en goed voor je zijn, toch steeds doet en waarom het je maar niet lukt dit te veranderen.

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

Tijdens de groepstraining ‘Roadmap to a Happy (School)Life leer en ontdek je:
•    Hoe je brein werkt en wat voor breintype je hebt
•    De juiste doelen stellen en d.m.v. het NLP outcome model kijken, waarom je
      je eerder gestelde doelen niet gehaald hebt en wat je nodig hebt om dit wel
      voor elkaar te krijgen
•    Technieken en strategieën waardoor je meer controle krijgt over je eigen
      (beperkende)gedachten en overtuigingen en hoe je dit zelf kunt veranderen
      en vasthouden, zodat je je gelukkig aan het roer van je eigen leven voelt
      staan.
•    Strategieën voor het maken van goede beslissingen en een effectieve
      planning, die zorgen voor een fijne balans tussen privé en werk, voor nu en
      de toekomst.

Deze training geeft je een duidelijk routeboekje, oftewel roadmap, om op een energieke, positieve en doeltreffende manier aan de slag te gaan met het vormgeven van jouw gelukkige (school)leven. Je krijgt de controle en het plezier, waar je zo naar op  zoek bent, weer terug en kunt eindelijk weer doen waar je goed in bent!

Lees meer

Doel van deze cursus

Met een rugzak vol effectieve NLP-technieken, tools en skills, krijg je inzicht in hoe je brein werkt en hoe je gedachten, die soms met je op de loop gaan, weer onder controle kunt krijgen. Je leert hoe je blokkades die je brein ontwikkelt weer ongedaan kunt maken, zodat je aan de top van de berg kunt komen.

Je gaat op een positieve en doeltreffende manier aan de slag met het vormgeven van jouw gelukkige (school)leven. Je krijgt de controle en het plezier, waar je zo naar op zoek bent, weer terug en kunt eindelijk weer doen waar je goed in bent!

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Certificaat

Lees meer

Overige

Datum:
Woensdag 8 maart, 22 maart, 5 april en 19 april 2023

Tijd:
16:00-20:00 met pauze en avondmaaltijd

Cursusplaats:
CSW van de Perre, Middelburg

Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met de trainer, Haitske van de Sande, via info@haitskevandesande.nl

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf via info@zeeprof.nl

Aanmelden kan t/m 14 februari 2023

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht