Terugkomdag Opleiding tot Coach 2122: Masterclasses Supervisie en Leertherapie, 11 maart 2024

Datum: 11-03-2024
Eind datum:
Doelgroep: Coaches die de opleiding tot coach 2122 hebben afgerond
Duur: 8 uur
Categorie: Persoonlijke coaching/begeleiding
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met HPC
Prijs: 300 euro
Aantal plaatsen beschikbaar: 8
Terugkomdag Opleiding tot Coach 2122: Masterclasses Supervisie en Leertherapie, 11 maart 2024

Expertise cursusleider

Herberd Prinsen heeft 35 jaar ervaring op onderwijsgebied als docent, mentor, leerlingbegeleider/counselor en leerjaarcoördinator. Daarnaast is hij ruim 20 jaar trainer, opleider en adviseur voor verschillende onderwijsinstellingen en is hij oprichter van HPC. Verder is hij een eclectisch werkende Contextueel coach en therapeut, waarbij de persoonlijke ontwikkeling en groei van het individu centraal staat. Op het Ostrea Lyceum verzorgde hij diverse cursussen voor beginnende en gevorderde mentoren.
Joop Groenendijk werkt als docent, mentor en stagedocent in het praktijkonderwijs voor moeilijk lerende jongeren en vindt het belangrijk om ‘met twee voeten in de klei te staan’. Daarnaast is hij trainer/coach bij HPC en de Lucas Academie. Hier en binnen zijn eigen bureau 'JoopCoacht' verzorgt hij diverse trainingen en workshops voor het onderwijs op het gebied van mentoraat, communicatie, teamontwikkeling en dergelijke.oop Groenendijk werkt als docent, mentor en stagedocent in het praktijkonderwijs voor moeilijk lerende jongeren en vindt het belangrijk om ‘met twee voeten in de klei te staan’. Daarnaast is hij trainer/coach bij HPC en de Lucas Academie. Hier en binnen zijn eigen bureau 'JoopCoacht' verzorgt hij diverse trainingen en workshops voor het onderwijs op het gebied van mentoraat, communicatie, teamontwikkeling en dergelijke.

Lees meer

Situatie

Als coach is het goed om regelmatig onderhoud te plegen aan je kennis en vaardigheden. Supervisie en Leertherapie zijn twee thema’s die je daarbij kunnen helpen. Door supervisie word je een nog betere coach, door leertherapie word je een nog beter mens en ervaar je wat een cliënt meemaakt.

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

Supervisie
Bij supervisie werk je in kleine groepjes met de supervisor, die het proces begeleidt. Vanuit praktijkvragen werken de deelnemers aan de integratie van theoretische inzichten en geleerde vaardigheden, waar de coach met zijn cliënt weer mee verder kan gaan. Door het voorbereiden van een duidelijke casusbeschrijving met jouw vragen, bereiden de andere deelnemers zich voor op jouw casus.  

Leertherapie
Bij leertherapie brengt iemand zichzelf in met een aantal coachvragen.
Daarbij werk je aan je persoonlijke geschiedenis en het eigen functioneren. Via de verkenning van de dynamiek van loyaliteiten en de balansen van geven en ontvangen in de eigen context, word je gestimuleerd om tot actie te komen in jouw context (o.a. gezin van herkomst). De andere deelnemers oefenen met diverse interventies met de inbrenger en zijn coachvragen.

Verdeling over de dag
Ochtend: 4 casussen supervisie in twee groepen
Middag:   2 casussen supervisie in twee groepen
              4 deelnemers brengen zichzelf in, in twee groepen

Lees meer

Doel van deze cursus

Een nog betere coach en mens worden win/win).

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Niet van toepassing.

Lees meer

Overige

Cursusdatum: maandag 11 maart 2024

Cursustijd: van 9.30 - 16.00 uur

Cursusplaats: ZAOS, Middelburg


Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met de trainer, Herberd Prinsen, via info@hpc.nu

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf via info@zeeprof.nl

Uiterlijk inschrijven tot: maandag 19 februari 2024

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht