Basisopleiding bedrijfshulpverlening (BHV), start 29 oktober 2024

Datum: 29-10-2024
Eind datum:
Doelgroep: iedereen die werkzaam is in onderwijs
Duur: 16 uur
Categorie: Overig
Initiatief: ZeeProf in samenwerking met CSW
Prijs: 375
Aantal plaatsen beschikbaar: 12
Basisopleiding bedrijfshulpverlening (BHV), start 29 oktober 2024

Expertise cursusleider

Nitin Weezepoel, eigenaar van Security Plus Consultancy in Goes en erkend NIBH Keurmerkopleider: Wij staan voor kwaliteit en erkenning en dat willen we graag uitdragen.

Als docente EHBO, BLS, Pbls en instructeur EHBDD met een flinke dosis humor weet Carla Sperling, van oorsprong Rotterdamse, de cursisten telkens weer te boeien.

Lees meer

Situatie

Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen het bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn gearriveerd. Zij nemen maatregelen om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken.

De complete Basisopleiding Bedrijfshulpverlener bestaat uit 4 modulen die ook los gevolgd kunnen worden.

Lees meer

Globale inhoud van deze cursus

1. Niet-spoedeisende Eerste Hulp:

In het onderdeel Niet-spoedeisende Eerste Hulp gaat het over de beoordeling en behandeling bijniet-levensbedreigende aandoeningen. Dit kunnen onder meer wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.

2. Spoedeisende Eerste Hulp:

Bij het onderdeel Spoedeisende Eerste Hulp komt de basale reanimatie en het gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en een hersenschudding.

3. Brandbestrijding:

Het onderdeel Brandbestrijding is gericht op omgaan met situaties in het gebouw. Cursisten leren ten eerste een beginnende brand te blussen met de daarvoor beschikbare middelen, in theorie én praktijk. Zo wordt er onderwezen hoe brand ontstaat en welke middelen gebruikt kunnen worden om de brand te blussen. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren van het blussen aan bod.

4. Ontruiming:

In het onderdeel Ontruiming wordt aandacht besteedt aan de rol en taken van de BHV’er tijdens een ontruiming. Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met externe hulpverleners.

Lees meer

Doel van deze cursus

Gecertificeerd bedrijfshulpverlener via het NIBHV.

Lees meer

Afsluitingsbewijs

Deelnemers ontvangen na afloop van de opleiding een certificaat eerste hulp, brand en ontruiming en een basisdiploma bedrijfshulpverlener.

Lees meer

Overige

Cursusdatums:

  1. dinsdag 29 oktober 2024
  2. dinsdag 5 november 2024

Cursusttijden: 8.30 - 16.00 uur, inclusief verzorgde lunch

Cursusplaats: De zandput in Serooskerke

Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met Nitin Weezepoel van Security Plus Consultancy via maatwerkinbhv@outlook.com

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjan Beekman, coördinator ZeeProf via info@zeeprof.nl

Uiterlijke inschrijf-/afmelddatum: 8 oktober 2024

Lees meer

Inschrijven voor deze cursus

Terug naar overzicht